Turistična kmetija PRI MARKU leži v vasi Crngrob, ki se s 450m nadmorske višine dviguje nad Sorškim poljem.

Na tem gričku stoji cerkev Marijinega oznanjenja, ki velja za enega pomembnejših spomenikov likovne umetnosti na Slovenskem.Crngrob je s svojo lego v srcu neokrnjene narave, pa vendar blizu okoliških mest, kot ustvarjen za razvoj turizma.Je odlično izhodišče za preživljanje prostega časa. Tega se zavedamo tudi mi, zato smo začeli s turistično dejavnostjo. turistična kmetija pri marku
Turistično dejavnost že dvajset let vodimo v družinskem krogu, kar daje gostom na naši kmetiji poseben občutek domačnosti in sprejetosti. Gostje se k nam radi vračajo, nekateri že 20 let zapored vsako leto.

Turistična kmetija PRI MARKU je kot center, iz katerega se lahko odpravite v vse konce Slovenije. Blizu je Ljubljana, Kranj, Bled, Bohinj, pozimi smučišča na Krvavcu, Cerknem, Starem vrhu, poleti so blizu številna hribovja, Julijske Alpe in Jadransko morje.

Vabljeni ste, da se sami prepričate o naši ponudbi!

Kmalu nasvidenje!


Napisali so:

Ko slišim za vasico Crngrob, se mi pred očmi prikaže znamenita cerkev Marijinega oznanjenja, ki velja za enega pomembnejših spomenikov likovne umetnosti na Slovenskem; vidim stenske slikarije, oltar, prižnico, veličastne orgle z baročnim okrasjem. In vidim okolico cerkve: Sorško polje, Škofjeloško hribovje.

To je vasica, ki je ustvarjena za razvoj kmečkega turizma. Porentovi to še najbolje vedo. Devetdeset odstotkov hrane pridelajo na kmetiji, tako da je vse, kar ponudijo gostom, sveže in domače. Kmečko kosilo sestavijo iz goveje juhe z domačimi rezanci, svinjske pečenke, ocvrtega piščanca ali purana, zrezkov, praženega krompirja, mešane solate, za sladico pa ponudijo potico. Gostom pa lahko postrežejo tudi s pečenico z zeljem in ajdovimi žganci, skutnimi štruklji, suho klobaso v zaseki. Skuhajo več vrst domačega zganja, dovolj pa imajo tudi sadja in zelenjave.

K crngrobski cerkvi se odpravijo vsi, ki pridejo k Porentovim. Privlači jih tudi škofjeloško pogorje, kjer je nešteto poti za sprehode in planinarjenje, zanimiva je Škofja Loka, tujci jo mahnejo do Bleda in Bohinja. Pozimi iz vasi ni daleč do Soriške planine, Starega vrha ali Krvavca; povsod je mogoče smučati. Manjšo smučarsko vlečnico postavijo tudi blizu kmetije, mogoče se je sankati (tudi ponoči) ali pa osedlati konja.

 

  Izdelava: T&R splet internetne storitve Stran je optimizirana za uporabnike, ki uporabljajo Internet Explorer in Mozillo
Domov